logo ontwerpen

Loading
loading..

Logo en huisstijl

Ontwerp logo Semmie

Ontwerp logo Semmie

Een logo ontwerpen is een proces. Je moet met veel zaken rekening houden. Een logo vertelt een verhaal; het verhaal van jouw onderneming. Het vertelt waar je voor staat. Het vertelt wat je doet. Het brengt een gevoel over; het gevoel dat past bij jouw bedrijf. Je logo is je handtekening. Persoonlijk en herkenbaar.

En dan is het de kunst dat te vertalen in een passend ontwerp. We gaan puzzelen, uit proberen. Soms maken we twintig logo’s, waarvan slechts drie tot vier ontwerpen door onze selectie komen.

Huisstijl

Ontwerp logo Voedselbank Maassluis

Ontwerp logo Voedselbank Maassluis

Nadat we een logo hebben ontworpen, beginnen we aan de vormgeving van de huisstijl. Hoe gaan we het logo plaatsen op het handelsdrukwerk? Welk lettertype gaat worden gebruikt in de folders en advertenties? Welke elementen gaan we toevoegen? Maar we kijken ook naar het gebruik van fotografie. Hoe past dat binnen de huisstijl? Want ook dat moet de uiteindelijke doelstelling, het gevoel van de huisstijl weer ondersteunen.

Het logo maakt ook deel uit van je huisstijl, de diverse elementen die bepalen hoe je communicatiemiddelen er uit zien. De huisstijl borduurt door op dat gevoel dat je wilt uitstralen.

Het logo en de huisstijl zijn vaak de eerste uitingen die je potentiële klant onder ogen krijgt. Daarom is het belangrijk dat het professioneel is vormgegeven en dat de uitstraling klopt. De vormgeving van je middelen kan voor een belangrijk deel doorslaggevend zijn of je doelgroep meer informatie wilt of dat men afhaakt. De keuze voor jouw bedrijf is vaak voor een groot deel gebaseerd op emotie. Kom je professioneel over? Straal je vertrouwen en vakbekwaamheid uit? Je logo, huisstijl, folders, website, alle uitingen van je communicatie zullen die emotie moeten uitdragen. Zo vergroot je de kans dat je potentiële klant naar jou toe komt.

Alex van Asperen Creatieve Communicatie ontwerpt uw logo helemaal op maat. Dat doen we door te luisteren, te kijken en te voelen. Te luisteren naar uw verhaal, te kijken naar uw passie en voelen welke sfeer uw bedrijf uitademt.

 

Wij denken graag met u mee. Nodig ons uit voor een vrijblijvende kennismaking.

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background