Helder en aansprekend: de uitleg-animatie

Animatie voor uitleg van onder andere:

– Concepten

– Procedures

– Diagnoses

– Methodieken

– Producten

– Nieuwe ontwikkelingen

  • Hoogheemraadschap van Delfland ontwikkelde de ‘vislift’. Hierdoor. kunnen Aaltjes van hoger naar lager gelegen rivieren zwemmen en andersom.
  • Platform 31 vroeg om een uitlegfilmpje over circulair bouwen. In dit filmpje gingen we uit van hoofdpersoon Sophie, die opgroeit in een huis en daar haar leven lang blijft wonen.
  • Om de omleidingen (als gevolg van onderhoudswerkzaamheden) van de RET duidelijk te communiceren, maken we met enige regelmaat animatiefilmpjes. Zo ziet de reiziger snel en duidelijk wat de gevolgen voor zijn of haar reis zijn.
  • Wij maakten deze uitleg-video om duidelijk te communiceren waarvoor de pedagogische professional bij Semmie terecht kan.
  • Om het concept van Hallo Makelaar uit te leggen, hebben wij deze uitleg-animatie gemaakt.

We leven in een maatschappij waar alles veel sneller gaat. Daardoor communiceren we ook sneller. We lezen geen lijvige brochures meer, maar scrollen en swipen over het internet. Alex van Asperen helpt bedrijven en organisaties te communiceren met afbeeldingen. Animaties en illustraties communiceren snel.

Vertel het met beeld

Beelden communiceren zeer snel en duidelijk. Daarom helpen infographics en uitleganimaties om snel uitleg te geven. Uitleg over bijvoorbeeld procedures, uw organisatie, een werkwijze, een diagnose, een methodiek.

In een animatie komen tekst, (bewegend) beeld en geluid samen. Ze versterken elkaar. Vandaar dat animatie zo’n enorme impact hebben. Op deze manier wordt heel snel duidelijk wat je wilt vertellen. Daarbij is het ook nog eens leuk om naar te kijken!

Daarnaast verwerken onze hersenen afbeeldingen veel sneller dan tekst. Dat betekent dat men het verhaal veel sneller begrijpt als men plaatjes erbij ziet.

Animaties en illustraties communiceren snel. Daarom zijn animaties, infographics en illustraties een zeer krachtige tool voor onze communicatie.