Over Alex van Asperen

Alex van Asperen Creatieve Communicatie

Communicatie op diverse manieren: in tekst, beeld en geluid. Door het maken van grafische vormgeving, illustraties/animaties en het inspreken van voice-over teksten vertellen we het verhaal van onze opdrachtgevers, sinds 2004.

 

Vanuit ons bedrijfspand in Vlaardingen werken wij dagelijks voor een uiteenlopende klantenkring. Met heel veel plezier en enthousiasme!

 

We zijn geen groot en log bedrijf, maar klein en flexibel. En dat heeft zo zijn voordelen. Een ‘spoedje’ is voor ons bijvoorbeeld geen probleem. We proberen altijd snel te schakelen, maar bewaken altijd de kwaliteit.

Alex van Asperen

Alex van Asperen

Alex van Asperen is Voice-over, Grafisch vormgever en Illustrator in de regio Rotterdam. Hij houdt van de afwisseling in het vak. Of het nu gaat om het ontwerp van een folder of online middelen; of dat er wordt gevraagd een animatie te maken of een voice-over tekst in te spreken… Hij gaat er vol enthousiasme in!

HOE BEGON HET?

Hij werd in 1969 geboren in Rotterdam als jongste in een gezin met drie kinderen. Al vroeg ontdekte hij een passie voor tekenen en had oog voor detail. Iedere vakantie werden tekenmaterialen meegesleept. Wat hij om zich heen zag probeerde hij te tekenen. Daarnaast vond hij het leuk om typetjes en sketches te doen, om te immiteren en te zingen.

 

Op de middelbare school raakte hij er steeds meer van overtuigd dat hij van tekenen zijn beroep wilde maken. Daarom ging hij in 1987 naar de Grafische School (later Grafisch Lyceum) en volgde de RTO opleiding. Vanaf 1991 werkte hij bij diverse Rotterdamse reclamebureaus als werktekenaar en later als DTP’er/grafisch ontwerper. In 2004 begon hij zijn eigen bedrijf, een bureau voor reclame en grafische vormgeving. In 2011 is hij zich weer opnieuw gaan toeleggen op het maken van illustraties. Met illustraties en animaties vertaalt hij het verhaal van zijn opdrachtgever in duidelijke afbeeldingen.

 

In 2019 startte hij met het volgen van cursussen voor stemacteren. Dit kwam voort uit zijn oude liefde voor acteren en met zijn stem bezig te zijn. Hij is inzetbaar als voice-over voor videoproducties, winkelberichten, e-learning, enz.

 

Alex is getrouwd en heeft drie kinderen.