Over Alex van Asperen

Alex van Asperen

Creatieve Communicatie

Of je nu op zoek bent naar een goede voice-over bij een video, een animatievideo, een illustratie of vormgeving: bij Alex van Asperen Creatieve Communicatie ben je aan het goede adres. Vanuit ons bedrijfspand in Vlaardingen werken wij dagelijks voor een uiteenlopende klantenkring. Met heel veel plezier en enthousiasme!

 

We zijn geen groot en log bedrijf, maar klein en flexibel. En dat heeft zo zijn voordelen. Een ‘spoedje’ is voor ons bijvoorbeeld geen probleem. We proberen snel te schakelen én bewaken altijd de kwaliteit.

Alex van Asperen

Overheid, zorg, vervoer, hulpverlening & groene energie

Alex van Asperen Creatieve Communicatie is gespecialiseerd in beeld en geluid voor overheid, zorg, vervoer, hulpverlening & groene energie. Ben je benieuwd wat wij zoal maken voor onze opdrachtgevers?

Over Alex van Asperen

Dat Alex er zo’n 30 jaar geleden voor koos zich bezig te gaan houden met tekenen en vormgeving, kwam voor niemand als een verrassing. Als kind sleepte hij al tassenvol teken- en knutselspullen mee naar de camping. Waar hij begon als vormgever is hij in de loop der jaren zijn creativiteit steeds meer gaan inzetten in andere disciplines, zoals voice-over en animatievideo’s. Het mooie van zijn brede ervaring is dat Alex verschillende disciplines (in beeld en geluid) moeiteloos combineert.

Hoe begon het?

Hij werd in 1969 geboren in Rotterdam als jongste in een gezin met drie kinderen. Al vroeg ontdekte hij een passie voor tekenen en had hij oog voor detail. Iedere vakantie werden tekenmaterialen meegesleept. Wat hij om zich heen zag probeerde hij te tekenen. Daarnaast vond hij het leuk om typetjes en sketches te doen, om te imiteren en te zingen.

Op de middelbare school raakte hij er steeds meer van overtuigd dat hij van tekenen zijn beroep wilde maken. Daarom ging hij in 1987 naar de Grafische School (later Grafisch Lyceum) en volgde de RTO opleiding. Vanaf 1991 werkte hij bij diverse Rotterdamse reclamebureaus als werktekenaar en later als DTP’er/grafisch ontwerper. In 2004 begon hij zijn eigen bedrijf, een bureau voor reclame en grafische vormgeving. In 2011 is hij zich weer opnieuw gaan toeleggen op het maken van illustraties. Met illustraties en animaties vertaalt hij het verhaal van zijn opdrachtgever in duidelijke afbeeldingen.

In 2019 startte hij met het volgen van cursussen voor stemacteren. Dit kwam voort uit zijn oude liefde voor acteren en met zijn stem bezig te zijn. Hij is inzetbaar als voice-over voor videoproducties, winkelberichten, e-learning en meer.

Alex is getrouwd en heeft drie kinderen, waarmee hij graag tekent, schildert en fotografeert.